Hebban Award voor Beste Luisterboek naar Hanna Verboom en Jochem Myjer

Hebban awards luisterboek

Actrice Hanna Verboom en cabaretier Jochem Myjer mogen zich de eerste winnaars van de Hebban Awards voor Beste Luisterboeken van het Jaar noemen. Hoofdredacteur Sander Verheijen heeft dit bij de Perstribune van Omroep Max bekend gemaakt. Verboom is in de categorie “volwassenen” in de prijzen gevallen. Zij las het boek van Martyn van Beek, Tweede Kans, voor. In de categorie “Kind&Jeugd” won Jochem Myjer met zijn eigen boek. Hij won met het populaire kinderboek De Gorgels. Bij deze Awards waren er bijna 4000 stemmen binnengekomen.

Week van het Luisterboek

De Week van het Luisterboek is, na de bekendmaking van de winnaars van de Hebban Awards voor Beste Luisterboeken, geëindigd. De Week van het Luisterboek is dit jaar voor het eerst georganiseerd door Hebban.nl. Hebban.nl heeft vele duizenden bezoekers getrokken en de apps die Hebban.nl beschikbaar had gesteld werden in grote getalen gedownload.

De Hebban Award voor het Beste Luisterboek 2017 is puur een bekroning voor de persoon die deze voorleest. De Hebban Awards voor het Beste Luisterboek is een opvolger van de Award die hiervoor door de CPNB werd uitgereikt. De lijst bestond uit luisterboeken die na 2015 voor het eerst verschenen zijn.

Tweede Kans

Hanna Verboom won de prijs met het voorlezen van het boek de Tweede Kans. Tweede Kans is een boek dat speciaal voor audio geschreven is. Het boek is geschreven door Martyn van Beek. Het boek verscheen als Storytel Original. Dit boek kreeg een grote meerderheid van stemmen op zich, namelijk 70% van de stemmen. Tweede Kans is het tweede boek dat Hanna Verboom heeft ingesproken. Hugo Borst en Beatrice van der Poel eindigden op plek 2 en 3 in de categorie “volwassenen”.

De Gorgels

Hedendaags is Jochem Myjer één van de meest populaire cabaretiers van Nederland. De Gorgels was zijn eerste kinderboek en hij publiceerde deze in 2015. Hij wist met dit boek meer dan 70 weken in de Bestseller 60 te staan. Inmiddels is er al weer een opvolger van dit boek verschenen, namelijk De wereld van de Gorgels. Ook dit boek is bij uitgeverij Leopold uitgegeven. Jochem Myjer wist met het luisterboek dat hij zelf had ingesproken de categorie “Kind&Jeugd” te winnen. Hij kreeg bijna 50% van alle stemmen. Klemens Patijn en Sander de Heer werden tweede en derde. Klemens Patijn met het boek Arme Rijk en Sander de Heer met het boek De Gruwelijke Generaal.