Zeven boekverfilmingen genomineerd voor de Parel

De Parel

De publieksprijs voor de beste boekverfilming is de Parel. De boeken die genomineerd worden, worden gekozen door een comité van bibliothecaris, boekhandelaar en filmkenner uit het volledige aanbod van boekverfilmingen, mits deze zijn uitgekomen tussen 1 juli 2016 en 31 juli 2017.

Er kan op favoriet gestemd worden op www.besteboekverfilming.nl. Er kan tot en met 14 september gestemd worden. De film die de meeste stemmen heeft gekregen, krijgt de Parel uitgereikt. Deze film wordt gekozen op Film By The Sea. Dit is het festival voor film en literatuur in Vlissingen. Op 15 september zal de daadwerkelijke winnaar gekozen worden.

De mensen die de boekverfilmingen zelf willen zien kunnen tussen 8 en 17 september naar het Film By The Sea festival in Vlissingen gaan. Hier zijn alle boekverfilmingen namelijk ook te zien.

De genomineerden van dit jaar zijn:

  1. De GVR van Steven Spielberg
  2. Dubbelspel van Ernest R. Dickerson
  3. Julieta van Pedro Almodovar
  4. Nocturnal Animals van Tom Ford
  5. The Handmaiden van Chan-Wook Park
  6. The Light Between Oceans van Derek Cainfrance
  7. Tonio van Paula van der Oest