Koos van Zomeren winnaar eerste Jan Wolkers Oeuvreprijs

Alle vogels

De jury heeft schrijver Koos van Zomeren geëerd met de eerste Jan Wolkers Oeuvreprijs. “In zijn eentje heeft hij het Nederlandse natuurschrijven naar een nieuwe dimensie getild”, aldus het juryrapport. Liefde voor de natuur is een veel voorkomend thema in het werk van Van Zomeren. Zijn onlangs verschenen werk, Alle Vogels, is hierin een waar hoogtepunt. Alle Vogels is aan het begin van dit jaar verschenen en is maar liefst een 900 pagina’s dikke bundel. Hierin staat alles wat van Zomeren ooit over vogels geschreven heeft.

Jan Wolkers Oeuvreprijs

De prijs wordt uitgereikt door de weduwe Wolkers. De prijs wordt op 15 oktober uitgereikt tijdens een uitzending van het radioprogramma Vroege Vogels. Ook de Jan Wolkersprijs zal op deze dag uitgereikt worden. De prijs staat los van de normale Jan Wolkers Prijs. De Jan Wolkers Oeuvreprijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een luxe uitgave van de biografie van Jan Wolkers. Deze biografie is geschreven door Onno Blom.