BLOG | Te waar om mooi te zijn

Te waar om mooi te zijn

Te waar om mooi te zijn is geschreven door de pas 19-jarige Roxanne Wellens en is meteen een opvallend debuut. Roxanne Wellens schrijft vanuit haar eigen ervaringen. Twee van haar grootouders hebben namelijk zelfmoord gepleegd. In dit Young Adult boek speelt Othello de hoofdrol. Nadat zijn zus Minthe onlangs zelfmoord gepleegd heeft, vindt Othello troost in het lezen van de lievelingsboeken van Minthe. Hij hoopt hier ook antwoorden te vinden. Minthe heeft zelfmoord gepleegd in de Zwitserse psychiatrische inrichting waar zij zat. Othello komt erachter dat Minthe hier een doos met spullen voor hem heeft achtergelaten. Othello besluit vervolgens om met zijn huisgenoot Rowan naar Zwitserland te gaan om antwoorden te vinden op de vraagstukken waarmee hij zit.

Volwassen stijl

Tijdens het lezen van dit boek verbaasde ik mij telkens weer over de prachtige schrijfstijl van de nog zo jonge Roxanne Wellens. Het boek is in principe geen typisch Young Adult boek. Het boek zit vol met symboliek en verwijzingen naar wereldliteratuur. Hiernaast vind ik dat het boek een erg volwassen verhaal heeft. Hoewel het boek een zware thematiek heeft, verteld Roxanne Wellens hoopvolle verhalen over jezelf-, de waarheid- en liefde vinden.

Roxanne Wellens

Roxanne Wellens is pas 19 jaar. Rozanne houdt erg van kunst en lezen. Roxanne heeft al veel levenservaring opgedaan. Zo wandelde zij in haar eentje de pelgrimsroute naar Compostela en trok zij naar Nepal om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. In 2017 heeft zij de juryprijs van de schrijfwedstrijd Jong Brasschaat Schrijft gewonnen. Haar eigen zoektocht naar vrijheid en de dood van haar ouders zijn een inspiratiebron geweest voor haar debuut Te waar om mooi te zijn. ‘Er is geen betere fictie dan realiteit’ is een uitspraak van deze talentvolle jonge schrijfster.

Titel:                   Te waar om mooi te zijn

Auteur:               Rozanne Wellens

Uitgifte:              Mei 2017

ISBN:                 9789045121291

Uitgeverij:          Querido

 

Geschreven door Jeroen