Geert Mak krijgt oeuvreprijs Cultuurfonds

Geert Mak

De oeuvreprijs wordt ieder jaar toegekend door het Prins Bernhard Cultuurfonds aan een schrijver die zich op een bijzondere wijze hard heeft gemaakt voor cultuur of natuur in Nederland. Op maandag 27 november wordt de prijs uitgereikt in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Geert Mak is dit jaar de winnaar.

Geert Mark krijgt dit jaar de prijs vanwege zijn werk als auteur van boeken over onze historie. ‘Geert Mak deed meer dan wie dan ook om een breed publiek te interesseren voor geschiedenis’. ‘Door zijn ongeëvenaarde verteltrant heeft hij de historie voor velen tot leven gewekt’. ‘En niet alleen de geschiedenis van Nederland, maar ook die van Europa’. Deze uitspraken zijn een uitleg over de winst van Geert Mak.

Oeuvreprijs maar liefst 150.000 euro

De winnaar van de oeuvreprijs van het Cultuurfonds krijgt een geldprijs uitgereikt van 150.000 euro. Deze geldprijs bestaat uit een vrij besteedbaar geldbedrag van 75.000 euro. Hiernaast krijgt de winnaar een Cultuurfonds op naam met een startkapitaal van 75.000 euro. De naam en de uiteindelijke doelstelling van dit fonds kunnen worden ingericht door de prijswinnaar.

Geert Mak

Geert Mark is in 1946 geboren in Vlaardingen. Hij groeide op in Friesland, als jongste kind van een predikant. Hij volgde de studies rechten en sociologie en hij begon zijn loopbaan als journalist. Op 40-jarige leeftijd schreef Geert Mak in 1986 zijn eerste boek. Hierna volgden er velen.