Carolijn Visser winnaar Libris Geschiedenis Prijs

Libris Geschiedenis Prijs

De Libris Geschiedenis Prijs is dit jaar gewonnen door Carolijn Visser. Deze prijs is de prijs voor het beste historische boek van 2017. De jury, onder leiding van oud-minister Ploumen voor Ontwikkelingssamenwerking, vond haar boek ‘Selma. Aan Hitler ontsnap. Gevangene van Mao’ het beste boek van de 5 genomineerden.

Selma. Aan Hitler ontsnapt. Gevangene van Mao

Het boek gaat over het verhaal van een vrouw die in de Tweede Wereldoorlog met haar vader wordt gedeporteerd, uit de trein springt, onderduikt en na de oorlog in Cambridge haar Chinese man leert kennen. Ze verhuist met hem naar China. Hier komt zij terecht in de Culturele Revolutie. Het boek is een combinatie van persoonlijke-, familie- en wereldgeschiedenis.

Winnaar Libris Geschiedenis Prijs

Dit jaar is de Libris Geschiedenis Prijs voor de elfde keer uitgereikt. De prijs gaat naar een Nederlandstalig boek waarin een verhaald wordt verteld op basis van een goed historisch onderzoek. Het boek moet goed leesbaar zijn en vooral een breed publiek aanspreken. De winnaar gaat naar huis met een geldbedrag van 20.000 euro.

De jury was erg te spreken over de nominaties van dit jaar. ‘Het is een uitstekend jaar voor het Nederlandse geschiedenisboek’, aldus de jury. De overige genomineerden waren volgens de jury goede kans makers. Naast het boek van Carolijn Visser waren er nog 4 andere boeken genomineerd:

  1. Fout in de Koude Oorlog. Nederland in tweestrijd, 1945-1989.
  2. Jacobs vlucht. Een familiesaga uit de Gouden Eeuw.
  3. Het verboden boek. Mein Kampf en de aantrekkingskracht van het nazisme.
  4. Oranje tegen de Zonnekoning. De strijd tussen Willem III en Lodewijk XIV om Europa.

 

 

Boeken.nl