BLOG | Dan Brown – Oorsprong

Dan Brown

‘Oorsprong’ is het nieuwste boek van Dan Brown. In dit boek speelt professor Robert Langdon opnieuw de hoofdrol. Deze keer speelt het verhaal zich helemaal af in Spanje. Vooral in Madrid, Barcelona, Sevilla en Bilbao. In deze Spaanse steden belandt Langdon op het kruispunt van twee vragen die de mensheid al eeuwenlang bezighoudt: Waar komen wij vandaan? En waar gaan wij naartoe?

Robert Langdon wordt in het begin van het boek uitgenodigd om in het Guggenheim Museum in Bilbao ene lezing bij te wonen. Een ex-student van Langdon, Kirsch, doet hier een onthulling, waarbij de twee grootste mysteries van het leven opgelost worden. Langdon is eregast bij deze lezing, omdat hij Kirsch geholpen heeft.

Groots aangekondigd

Een nieuw Dan Brown boek is overal wereldnieuws, hierdoor kwam het nieuwste exemplaar niet ‘zomaar’ in de winkels terecht. Het boek werd dan ook wereldwijd op hetzelfde moment gereleaset. Ook in dit boek heeft Dan Brown weer een mozaïek van codes, wetenschap, geschiedenis, religie, kunst en architectuur samengebracht tot een zeer spannende thriller. Toch is het Dan Brown gelukt om deze keer een frisse draai aan zijn alom bekende schrijfstijl te geven. Moderne kunst en innovatieve technologie hebben hierin een belangrijke rol gespeeld. Volgens velen heeft Dan Brown een nieuwe dimensie aan zijn schrijverschap toegevoegd.

Dan Brown

Dan Brown is misschien wel de meest succesvolle thrillerschrijver van dit moment. Zijn titels De Davinci Code, Het Bernini Mysterie, Het Verloren Symbool en Inferno hebben Dan Brown wereldwijd doen doorbreken. Dan Brown was zoon van een prijswinnend wiskundige en zijn moeder speelde religieuze muziek. Hierdoor werd Dan Brown in zijn jeugd omringd door tegengestelde ideeën van geloof en wetenschap. Deze tegenstellingen waren zijn inspiratiebronnen voor het eerste boek waar professor Robert Langdon de hoofdrol in speelde; Het Bernini Mysterie. Dan Brown doceerde Engels op het moment dat hij besloot zich volledig op het schrijven te richten. Vaak gaat hij samen met zijn vrouw Blythe op reis om research voor zijn boeken te doen.

 

Boeken.nl