Querido Kinderboekenteam verder door het leven als Emanuel

Querido

De redactie van Querido Kinderboeken gaat vanaf nu verder als Uitgeverij Emanuel. Het redactieteam heeft zijn onderdak gevonden bij Blossom Books uit Utrecht. Toch zal het redactieteam blijven opereren vanuit Amsterdam.

Querido Kinderboeken

Het redactieteam van Querido Kinderboeken kreeg samen met tientallen daarvoor werkende schrijvers gedoe met de eigenaar van WPG over het gevoerde beleid en stapten allemaal op. Zij vonden allemaal onderdak van Blossom Books. Het is nog niet duidelijk hoeveel auteurs daadwerkelijk het team naar Emanuel volgen.

WPG heeft naar buiten gebracht dat Querido’s Kinderboeken wel blijft bestaan, maar dat het niet duidelijk is hoeveel schrijvers erbij zullen blijven. Er wordt veel overleg met de auteurs gevoerd. Omdat het werk natuurlijk gewoon doorgaat, hebben ze een interim-redactieteam opgericht.

Blossom Books

Myrthe Spiteri is eigenaar en uitgeefdirecteur van Blossom Books. Myrthe wil met het in huis halen van Emanuel de toekomst van kinderboeken waarborgen. “Tussen die auteurs zaten mijn grootste jeugdhelden en dat zij zonder uitgeverij kwamen te zitten, was ondenkbaar – Niet alleen voor hen, maar ook voor de toekomst van het kinderboek”. Emanuel is de voornaam van de oprichter van Querido en tevens de naam van de vader van Myrthe.

 

Boeken.nl