BLOG | Dagboek van een getuige

Dagboek van een getuige

Op donderdag 27 oktober 2017 verscheen het tweede boek van Astrid Holleeder. In de voorgaande bestseller, Judas, beschreef Astrid Holleeder hoe zin in 2013 getuigde tegen haar broer Willem. Dit deed zij samen met haar zus en vriendin. Aangezien haar boek Judas een groot succes was is iedereen erg benieuwd naar haar nieuwe boek Dagboek van een Getuige.

Judas

In Astrid Holleeder haar eerste boek Judas beschreef ze hoe het was om te leven met een gewelddadige broer die als crimineel voor niets en niemand bang was. In het boek Judas lopen afschuw, liefde en wraak in elkaar over. Astrid heeft moeite met het aangeven van haar broer, maar door de dingen die hij gedaan heeft voelde zij zich daartoe verplicht. Aan het einde van het boek schrijft ze “Het breekt mijn hart dat ik jou moet laten opsluiten” en  “Maar geloof me dat ik samen met jou daarbinnen zit”. Dit is een treffende samenvatting van de paradoxale verhouding die Astrid met haar broer Willem heeft.

Dagboek van een Getuige

Waar Astrid Holleeder in haar eerste boek beschreef hoe het is om te leven met een gewelddadige criminele broer, beschrijft Astrid Holleeder in haar nieuwe boek hoe het is om als getuige te moeten optreden. Hierin beschrijft ze hoe haar leven volledig op zijn kop gezet werd. Haar keuze heeft grootste consequenties gehad voor haar en haar omgeving.

Astrid beschrijft hoe weinig het Openbaar Ministerie heeft gedaan om haar en haar medegetuigen veiligheid te geven. Ze beschrijft op een duidelijke manier hoe onveilig zij zich gevoeld heeft toen haar broer erachter kwam dat zij tegen hem ging getuigen. Astrid gaf bij het Openbaar Ministerie aan dat ze graag wilde verhuizen, een nieuw kenteken en een kogelwerend vest wilde krijgen. Justitie kon hierin weinig voor haar betekenen en schoven het af op ‘Het systeem’ in Nederland. Waar Astrid in het eerste deel van het boek vrij boos is op Justitie, neemt haar boosheid steeds meer af wanneer zij na een aantal gebeurtenissen alsnog meer beveiliging krijgt.

Het boek Dagboek van een Getuige ligt sinds 27 oktober 2017 op de toonbank en is sindsdien in grote aantallen verkocht.

 

Boeken.nl