CPNB-directeur stapt over naar Beeld en Geluid

Eppo van Nispen

Na ruim zeven jaar verlaat de directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer de Stichting CPNB. ‘Met pijn in het hart en met groot vertrouwen in de toekomst van de CPNB en haar mensen heb ik besloten mijn bakens te verzetten. Het was een grote eer en genoegen om leiding te mogen geven aan een van de mooiste stichtingen van Nederland die zich inzet voor zoiets belangrijks als het boek en lezen’.

Vernieuwingsdrang en creativiteit bij Eppo van Nispen tot Sevenaer

Eppo van Nispen tot Sevenaer begon medio 2010 bij de CPNB. Hij was in eerste instantie aangenomen vanwege zijn creativiteit en vernieuwingsdrang. Het meest recente vernieuwende experiment was het experiment met Ronald Giphart. Hij schreef een verhaal samen met een robot, om deze toe te voegen aan een verhalenbundel. Ook werd onder Eppo van Nispen tot Sevenaer meteen het Boekenweekgeschenk als e-boek uitgegeven.

CPNB-bestuursvoorzitter Geneviève Waldmann ziet Van Nispen met lede ogen vertrekken. ‘Hij zette bij zijn aantreden deuren en ramen van de CPNB wijd open en heeft de organisatie tomeloze energie en aanstekelijk enthousiasme een breder draagvlak gegeven’, aldus Waldmann.

Nieuwe directeur

Het bestuur van de CPNB en adjunct-directeur Esther Scholten hebben het idee om op korte termijn te beginnen met het werven van een nieuwe directeur. Aangezien Van Nispen collectiviteit altijd met verve uitdroeg, gaat het CPNB op zoek naar een waardige opvolger.

Boeken.nl