NS Publieksprijs voor “De wereld volgens Gijp”

NS Publieksprijs

Michel van Egmond heeft met zijn boek “De wereld volgens Gijp” de grootste boekenprijs van Nederland gewonnen, namelijk de NS Publieksprijs. Hiermee is het boek Boek van het Jaar 2017 geworden. Op de tweede plaats eindigde Geert Mak met zijn boek “De leven van Jan Six”.

Winnaar voor de derde keer

Van Egmond heeft de NS Publieksprijs al voor de derde keer gewonnen. De prijs werd bekend gemaakt door Matthijs van Nieuwkerk in het tv-programma De Wereld Draait Door. Er kon tot en met woensdag gestemd worden op de lezers hun favoriete boek. Van Egmond ontvangt een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldprijs van 7500 euro en een jaar lang gratis in de eerste klas reizen met het openbaar vervoer. Afgelopen jaar won Hendrik Groen de NS Publieksprijs met het boek “Pogingen iets van het leven te maken”. De nieuwe tv-serie “Het geheime dagboek van Hendrik Groen” is gebaseerd op dit boek.

In totaal 96.000 stemmen voor de NS Publieksprijs

In totaal hebben meer dan 96.000 mensen hun stem uitgebracht voor de NS Publieksprijs. Het boek van Van Egmond kreeg 27 procent van alle stemmen. De nummer twee, Geert Mak, haalde 23 procent van alle stemmen. Er was dus geen heel groot verschil.

Andere genomineerden voor de NS Publieksprijs waren “Mijn verhaal” van Johan Cruijff, “Judas” van Astrid Holleeder, “Huidpijn” van Saskia Noort en “Thomas Dekker” van Thijs Zonneveld.

Vorige jaren

Hendrik Groen won de NS Publieksprijs in 2016 met het boek “Pogingen iets van het leven te maken”. In de jaren hiervoor ging de hoogste eer respectievelijk naar “Dit kan niet waar zijn” van Joris Luyendijk (2015), “Kieft” van Michel van Egmond (2014), “Gijp” van Michel van Egmond (2013), “Tonio” van A.F.Th. van der Heijden (2012), “Déjà vu” van Esther Verhoef (2011) en “Op klaarlichte dag” van Simone van der Vlugt (2010).

Boeken.nl