BLOG | Millenniumreeks

Millenniumreeks

“De man die zijn schaduw zocht” is het nieuwste en 5e boek uit de millenniumreeks. Het boek is wederom geschreven door David Lagercrantz (1962). In het boek vertelt David Lagercrantz een razend spannend verhaal over het misbruik van autoriteiten, eremoord en de schaduwen uit Lisbeths jeugd die haar nog steeds achtervolgen.

David Lagercrantz

Het Millenniumuniversum, de thrillerserie rond Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist, is ooit bedacht door Stieg Larsson. Na nummer 4 werd het 5e deel wederom geschreven door de Zweedse biograaf, journalist en bestsellerschrijver David Lagercrantz. David werd door de erven van Stieg Larsson gevraagd om het vervolg te schrijven op de succesvolle Millenniumreeks, om zo het universum van Stief Larsson in leven te houden. Lagercrantz studeerde filosofie en religie aan de universiteit. Hij ging vervolgens naar de School voor Journalistiek in Göteborg. Hier werkte hij als misdaadjournalist en schreef hij verschillende non-fictieboeken, romans en literaire thrillers. Hij werd het meeste bekend met zijn bekende bestseller “Ik, Zlatan” over Zlaten Ibrahimovic.

“De man die zijn schaduw zocht” nieuwste editie in Millenniumreeks

Het boek “Wat ons niet zal doden” was twee jaar geleden de langverwachte en fel omstreden opvolger van de Millennium-trilogie, bedacht door Stieg Larsson. David Lagercrantz leverde in september 2017 het vijfde deel van de reeks.

In het boek “De man die zijn schaduw zocht” lost David Lagercrantz het raadsel van de draak op. Lisbeth Salander zit een korte gevangenisstraf uit. Van achter de tralies probeert ze samen met haar vaste metgezel Mikael Blomkvist een raadsel uit haar jeugd op te lossen. Als kind is Lisbeth gescheiden van haar tweelingzus. Geleidelijk aan wordt duidelijk dat de meisjes deel uitmaakten van een geheim experiment van het Register voor Genetica en Leegmilieu in Uppsala. Het boek is spannend, met vaart geschreven, behendig heen en weer springend in de tijd, en vol curieuze wetenschappelijke feiten en geavanceerde hackers-technieken.