NRC Boekenwedstrijd

NRC Boekenwedstrijd

Vanaf deze vrijdag kunnen lezers van het NRC stemmen voor de derde editie van de NRC Boekenwedstrijd. Dit is de lezersverkiezing van het beste Nederlandstalige boek van dit jaar. De boekenredactie van het NRC heeft vijfentwintig kanshebbers geselecteerd. Zowel literaire romans als non-fictiewerken voor volwassenen. Zij hebben deze boeken geselecteerd op basis van oordelen in NRC-recensies. De kanshebbers moeten oorspronkelijk Nederlandstalig zijn, moeten verschenen zijn in 2017 en de recensies moeten met minstens 4 ballen beoordeeld zijn.

NRC Boekenwedstrijd kanshebbers

Er zijn meerdere boeken die kans maken op de overwinning van de NRC Boekenwedstrijd. Hieronder vindt u een aantal geselecteerde boeken:

  • De Heilige Rita – Tommy Wieringa
  • Rafels aan de rechtsstaat – Ferdinand Grapperhaus
  • Vroege werken – Jan Post
  • Dwalen in het antropoceen – René ten Bos
  • Hoe komen wij heelhuids uit deze hel – Janine Jager
  • Hoor nu mijn stem – Franca Treur
  • Klont – Maxim Februari
  • Tsjaikovskistraat 40 – Pieter Waterdrinker

 

NRC Boekenpakket

De winnaar van de NRC Boekenwedstrijd is het boek dat de meeste stemmen krijgt. Er kan tot laat in de avond op dinsdag 19 december gestemd worden. Het stemmen gebeurt op een speciale stemwedstrijd. De woensdag die hierop volgt wordt de winnaar al bekend gemaakt. Onder de stemmers wordt een boekenpakket verloot. Hier zitten alle kans hebbende boeken in.

De NRC Boekenwedstrijd is vorig jaar gewonnen door de Vlaamse debutante Lize Spit. Zij ontving ongeveer twintig procent van alle stemmen voor haar roman Het Smelt. Meer dan tienduizend lezers hebben hun stem toen uitgebracht. Het jaar daarvoor werd de NRC Boekenwedstrijd gewonnen door Annelies Verbeke met haar roman Dertig Dagen.

Boeken.nl