Annie M.G. Schmidtlezing 2018 door Anna Woltz

Anna Woltz

Op woensdag 16 mei 2018 vindt de Annie M.G. Schmidtlezing 2018 plaats in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Dit jaar wordt de lezing verzorgt door Anna Woltz. Zij zal tijdens de lezing haar visie op jeugdliteratuur uitleggen. De Annie M.G. Schmidtlezing vormt al twintig jaar een mooie traditie in de wereld van kinder- en jeugdliteratuur. Elk jaar verzorgt een bekende Nederlandse of Vlaamse auteur de lezing. Hierbij geeft hij of zij ook een stukje persoonlijke visie op dit onderwerp.

Anna Woltz

Anna Woltz is in 1981 geboren in Londen, maar opgegroeid in Den Haag. Op haar vijftiende levensjaar schreef zij een jaar lang columns over haar leven op school. De Volkskrant koos ervoor om deze columns te plaatsen en de columns werden gebundeld in Overleven in 4B. in 2002 volgde haar echte debuut bij kinderboeken. Haar eerst geschreven kinderboek heet Alles kookt over. Sindsdien is Anna Woltz naam voor zichzelf gaan maken. Inmiddels heeft zij ruim twintig boeken geschreven. Haar werk is in meerdere talen vertaald en zowel in het binnen- als buitenland is zij meerdere keren bekroond. In Nederland heeft zij onder andere in 2015 de Nienke van Hichtum-prijs, de Zilveren Griffel en de Gouden Griffel gewonnen. Een prijzenkast weer veel auteurs jaloers op zouden zijn.

Anna Woltz heeft een vlotte manier van schrijven en gebruikt veel humor en spanning. Door haar eigentijdse en psychologisch overtuigende boeken heeft ze een grote schare jeugdige fans.

Boeken.nl