Sue Grafton Overleden

Sue Grafton overleden

De dochter van de Amerikaanse detectiveschrijfster Sue Grafton heeft op 29 december bekend gemaakt dat haar moeder is overleden. Sue Grafton is 77 jaar geworden en is op 28 december 2017 overleden aan de nare gevolgen van kanker.

Amerikaanse detectiveschrijfster Sue Grafton overleden

Sue Grafton was wereldwijd bekend geworden door haar alfabetreeks rond de vrouwelijke speurder Kinsey Millhone. Elke titel begon met een opvolgende letter van het alfabet. Haar eerste boek, dat uitgebracht werd in 1982, had als titel A is for Alibi. Het laatste boek dat de alom bekende schrijfster heeft geschreven heette Y is for Yesterday. Sue Grafton haar boeken zijn in 29 talen vertaald, waaronder ook in het Nederlands.

Grafton heeft vaak hoog gestaan op de bestsellerlijst in Amerika. Ze ontving prijzen van onder meer de Britisch Crime Writers’ Association en Mystery Writers of America.

Sue Grafton

Sue Grafton werd geboren in Louisville (Kentucky) als dochter van de schrijver C.W. Grafton en Vivian Harnsberger. In Louisville studeerde Sue Engelse literatuur aan de universiteit van Louisville. Eind jaren zestig publiceerde zij twee werken die uiteindelijk niet heel erg succesvol bleken. Haar beste werk, de Alfabetreeks, werd wereldwijd razend populair en het is dan ook niet gek dat deze in meerdere talen vertaald werd.

Sue Grafton haar boeken zijn nooit bewerkt voor televisie of film. De auteur heeft hier namelijk nooit toestemming voor gegeven. Ook had zij het niet met ghostwriters. Wat betreft de familie eindigt haar Alfabetreeks dan ook bij de letter Y.

Boeken.nl