Jozua Douglas schrijver Kinderboekenweekgeschenk 2018

Kinderboekenweekgeschenk

De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft woensdag bekend gemaakt dat Jozua Douglas het Kinderboekenweekgeschenk voor de 64e Kinderboekenweek mag schrijven. De 64e Kinderboekenweek zal volgend jaar van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober plaatsvinden. Komend jaar is het thema ‘Vriendschap’ en het motto is ‘Kom erbij!’. Als uitleg hierbij zegt het CPNB dat vriendschap diep verankerd is in de jeugdliteratuur.

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt elk jaar cadeau gedaan door boekhandels bij een aankoop van 10 euro tijdens de Kinderboekenweek. Deze actie is de grootste leesbevorderingscampagne in Nederland en bestaat als sinds 1955. Dit jaar werd het geschenk van de Kinderboekenweek geschreven door Janneke Schotveld.

Jozua Douglas

Jozua Douglas is in 1977 geboren in Groningen. Hij woonde daar met zijn ouders in een klein huisje aan de dijk. Zijn voorvader was een beroemde ridder met een groot kasteel in Schotland. Hedendaags woont Jozua Douglas in Utrecht. Hij schreef poëzie en heeft hiermee diverse prijzen gewonnen. Tegenwoordig schrijft hij voor kinderen.

Kinderboekenschrijver

In 2009 verscheen het eerste prentenboek van Jozua: De Kusjeskrokodil. In 2012 bracht hij De verschrikkelijke badmeester uit. Hiervoor ontving hij de Hotze de Roosprijs. Zijn boeken De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) zijn beiden bekroond met de Pluim van de Kinderjury. Ook zijn deze boeken getipt door het kinderboekenpanel van De Wereld Draait Door.

Jozua zijn boeken zijn vertaald in het Deens, Duits, Fins, Portugees, Koreaans, Chinees, Italiaans, Noord, Sloveens en het Engels.

Boeken.nl