BNG Bank Literatuurprijs uitgereikt

De winnares van de BNG Bank Literatuurprijs 2017 is Marjolijn van Heemstra. Zij heeft deze oeuvreprijs gewonnen met haar roman En we noemen hem (Das Mag). Op donderdag 11 januari heeft van Heemstra de prijs mogen ontvangen uit handen van de juryvoorzitter Hetty Hafkamp. Zij heeft een geldbedrag van 15.000 euro gewonnen en een sculptuur van Theo van Eldik. Van Heemstra mag zich de dertiende winnaar van deze prijs noemen.

Nominaties BNG Bank Literatuurprijs

Dit jaar waren er weer vier genomineerden voor de BNG Bank Literatuurprijs. De genomineerden waren:

  • Murat Isik: Wees onzichtbaar (Ambo/Anthos)
  • Alma Mathijsen: Vergeet de meisjes (De Bezige Bij)
  • Arjen van Veelen: Aantekeningen over het plaatsen van obelisken (De Bezige Bij)
  • Marjolijn van Heemstra: En we noemen hem (Das Mag)

De BNG Bank literatuurprijs is een prijs voor jonge schrijvers met een jong oeuvre. De prijs is dan ook bedoeld voor Nederlandstalige auteurs die jonger zijn dan 40 jaar, die twee of meer literaire prozawerken op hun naam hebben staan, die nog niet doorgebroken zijn, die geen grote literaire prijs hebben gewonnen en van wie tussen 1 januari en 31 december 2017 een nieuw boek is verschenen.

BNG Bank literatuurprijs jury

De jury bestaat dit jaar uit vier leden: Juryvoorzitter Hetty Hafkamp, Jacqueline Bel, Arjan Peters en Jeroen Vullings.

De lezersjury bestaat uit mensen die bij de BNG Bank werken. De lezersjury kiest ook een winnaar uit de genomineerden. De winnaar die wordt gekozen door de lezersjury mag een maand naar keuze verblijven in het Roland Holsthuis in Bergen.

Boeken.nl