Met Buitenkant links in bomvol Luxor

Afgelopen maandag stond Willem van Hanegem eenmalig in het Oude Luxor met de theatervoorstelling “Buitenkant links”. De presentatie van de show werd ingevuld door Bart Nolles. Naast Van Hanegem en de auteur van het boek, Frans van den Nieuwenhof, kwamen ook Nico Dijkshoorn, Michel van Egmond en Mikos Gouka langs.

Buitenkant links

De show in het uitverkochte theater hoorde bij de presentatie van het gelijknamige boek van Willem van Hanegem. Tijdens de voorstelling vertelde Van Hanegem dat hij had verwacht dat Feyenoord dit jaar weer mee zou doen om de titel. “Gezien de aankopen had ik verwacht dat ze dit jaar zeker zouden meedoen. En ook nog makkelijker en beter zouden voetballen. Het is verre van dat en dat doet pijn”.

Ook legde Van Hanegem uit waarom hij vaak zo kritisch op Feyenoord is. Volgens hem komt dit doordat Van Hanegem om Feyenoord geeft. “Als je ergens om geeft en het gaat niet goed, dan doet het zeer”, aldus Van Hanegem. Van Hanegem geeft de supporters van Feyenoord als reden voor zijn grote liefde voor de Rotterdamse club. Met het bestuur had hij altijd ruzie, maar met de mensen die zich inzetten voor de club was hij altijd goed. Vooral de clubliefde bij de supporters hebben hier in meegeholpen.

De hele uitzending van de voorstelling is te vinden bij RTV Rijnmond Sport.

Meer boeken van Frans van den Nieuwenhof