Longlist PrinsjesBoekenprijs 2018 bekend

De longlist voor de PrinsjesBoekenprijs 2018 is bekend gemaakt. Onder het voorzitterschap van Jan Schinkelshoek, oud-lid van de Tweede Kamer, heeft een jury een selectie uit tientallen inzendingen gemaakt.

De PrinsjesBoekenprijs 2018 is een prijs welke jaarlijks uitgereikt wordt voor het beste politieke boek. Ter voorbereiding op de uiteindelijke prijs heeft de jury een longlist samengesteld van tien inzendingen. “Voor deze longlist hebben we gezocht naar een goede, representatieve balans tussen boeken die reflecteren op recente, relevatie politieke ontwikkelingen, biografieën en beschouwingen, zowel op lokaal als nationaal niveau”, aldus Jan Schinkelshoek.

 

Eind augustus zullen er 3 boeken uitgekozen worden door de jury die kans maken op de prijs. Op vrijdag 14 september wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt in de Eerste Kamer. De prijs wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. In principe is de prijs bedoeld om het belang van boeken over de nationale politiek te benadrukken en de kwaliteit ervan te helpen bevorderen.

 

Hieronder vindt u de genomineerden:

Remieg Aerts

Thorbecke wil het

Prometheus Uitgeverij

Joop v.d. Berg & Bert v.d. Braak

Zeventig jaar zoeken naar het compromis

Prometheus Uitgeverij

Anet Bleich

De stille diplomaat

Uitgeverij Balans

Wilco Boom

De neergang van de PvdA

Nieuw Amsterdam

Marcel ten Hooven

Ontmanteling van de democratie

De Arbeiderspers (Singel Uitgevers)

Femke Kaulingfreks

Straatpolitiek

Boom Uitgevers Amsterdam

Floor Milikowski

Van wie is de stad?

Uitgeverij Atlas Contact

Gijs van Oenen

Overspannen democratie

Boom Uitgevers Amsterdam

Wim Voermans & Geerten Waling

Gemeente in de genen

Prometheus Uitgeverij

Jacques Wallage

Het land achter de heuvels

Uitgeverij Cossee