Boekenweek 2018

De Boekenweek 2018 is hét hoogtepunt in het literaire jaar. Dit jaar vindt de Boekenweek plaats van zaterdag 10 maart tot en met zondag 18 maart. De auteur van het Boekenweekgeschenk is dit jaar Griet Op de Beeck. Klanten ontvangen het Boekenweekgeschenk gratis in de boekwinkel bij een besteding van minimaal 12.50 euro aan boeken. Het Boekenweekessay bij het thema natuur wordt geschreven door auteur, politicus en natuurkundige Jan Terlouw. Het essay van Jan Terlouw is tijdens de Boekenweek 2018 voor 2.50 euro te koop in de boekwinkel.

De campagne bij de Boekenweek 2018

Literaire (non-)fictie staat centraal in de Boekenweek 2018. Elk jaar heeft de Boekenweek ook een thema. Dit thema vestigt de aandacht op een bepaald segment en nieuwe uitgaven van het boekenaanbod. Op deze manier kunnen uitgevers aandacht vragen voor ‘oud fonds’. Nederlandse boekwinkels en bibliotheken spelen hierop in door het samenstellen van een assortiment en het organiseren van evenementen rond dit thema. Door elk jaar een thema vast te stellen hebben de media een aanknopingspunt om te berichten over de Boekenweek en alle activiteiten die zich daaromheen afspelen. De Boekenweek bestaat al sinds 1932 en sinds 2002 is de NS de officiële hoofdsponsor van de Boekenweek. Hierdoor is het inmiddels een traditie geworden dat het Boekenweekgeschenk een vrijkaartje voor gratis reizen op de tweede zondag van de Boekenweek is.

Boekenbal

Elk jaar aan de vooravond van de Boekenweek vindt het traditionele Boekenbal plaats. Bij dit exclusieve feest viert schrijvend en uitgevend Nederland het begin van de Boekenweek. Het Boekenbal 2018 vindt plaats bij de Stadsschouwburg in Amsterdam. De foto’s van het exclusieve feest zijn hier te vinden.