Einde Boekenweek 2018

De Boekenweek 2018 is weer afgelopen. Afgelopen zondag mochten de mensen in het bezit van het Boekenweekgeschenk gratis reizen met de trein. Naar schatting maakten ongeveer 250.000 reizigers hier gebruik van. Afgelopen jaar was dit aantal ongeveer hetzelfde. Op vertoon van het Boekenweekgeschenk, Gezien de feiten, konden treinreizigers door heel Nederland gratis reizen. De barcode van het Boekenweekgeschenk kon gebruikt worden om de toegangspoortjes op de NS stations te openen.

Feestelijke afsluiting Boekenweek 2018

De Boekenweek 2018 kende een feestelijke afsluiting. Naast het gratis reizen werden treinreizigers bovendien verrast met een ontmoeting van de schrijfster van het Boekenweekgeschenk, Griet Op de Beeck. Zij verraste de reizigers op de trajecten Amsterdam-Utrecht, Utrecht-Alkmaar en Alkmaar-Amsterdam. Zij reisde mee met de trein om de treinreizigers en fans persoonlijk te kunnen ontmoeten. Veelal signeerde zij hier de Boekenweekgeschenken van de treinreizigers. Met deze dag is de Boekenweek 2018 traditiegetrouw feestelijk afgesloten. Het was de 83e Boekenweek sinds de Boekenweek in het leven geroepen is.

Griet Op de Beeck

Griet Op de Beeck was erg enthousiast over de laatste dag van de Boekenweek: “Het was onwerkelijk om het feest in de boekwinkels te beleven de afgelopen week, lezende mensen zijn heel bijzonder. En vandaag al die reizigers met mijn Boekenweekgeschenk in de trein te zien, dat is pas echt ongelooflijk. Dat het boek tot zoveel moois kan leiden, is voor mij een groot geschenk."

NS

NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is een van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. NS werkt daarom, sinds 2001, samen met Stichting Collectief Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). NS wil lezen toegankelijk maken voor een groot publiek. Lezen en treinreizen zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. NS ondersteunt jaarlijks drie campagnes van CPNB onder de noemer ‘Tijd voor Lezen’: de Boekenweek (maart), de Kinderboekenweek (oktober) en de NS Publieksprijs (oktober/november). Meer informatie is hier te vinden.