Anthony Bourdain overleden

De Amerikaanse topkok en auteur Anthony Bourdain is op 61 jarige leeftijd overleden.

Hij is bekend geworden door zijn bestseller Kitchen Confidential, waarin hij de verborgen kanten van het horecaleven beschreef. Hij zou op vrijdag 8 juni zelfmoord gepleegd hebben.

Verleden van drugs

Bourdain heeft nooit een geheim gemaakt van zijn drugsverleden. In zijn boek Kitchen Confidentials sprak hij openlijk over zijn drugsverleden. Hierin vertelde hij dat hij veelvuldig heroïne, cocaïne en LSD gebruikte. In het boek beschreef hij onder andere het vele drugsgebruik in het horecaleven.

Unieke verhalenverteller

Anthony Bourdain was naast een geweldige kok ook een unieke verhalen verteller. Hij had een grote liefde voor avontuur, nieuwe vrienden maken en lekker eten en drinken. Hiernaast had hij altijd zijn eigen opmerkelijke verhalen over zijn blik op de wereld.

Zijn bestseller Kitchen Confidentials was zo’n groot succes, dat het boek leidde tot de sitcom Kitchen Confidential. De sitcom werd in 2015 uitgezonden en het hoofdpersonage was voor een groot deel gebaseerd op de veelbesproken topkok Anthony Bourdain.

Anthony Bourdain

Op 25 juni 1956 was Anthony Michael Bourdain geboren in New York, maar hij groeide op in Leonia, New Jersey. In 1978 had hij de koksschool afgerond en hierna heeft hij vele jaren als chef-kok gewerkt in diverse restaurants in New York. Zoals af te leiden aan zijn achternaam heeft hij Franse voorouders. Uiteindelijk leefde Bourdain zijn laatste dag ook in Frankrijk, hier werd hij in zijn hotelkamer bewusteloos gevonden door zijn vriend en chef-kok Éric Ripert.

Zijn bestseller