Retourneren

Wij vinden het belangrijk dat jij 100% tevreden bent over je bestelling. Daarom heb je bij Boeken.nl 14 dagen bedenktijd. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart op zoek kan gaan naar jouw ideale boek, zonder dat het erg is als je toevallig een verkeerde keuze maakt! Hieronder lees je hoe je gebruik kunt maken van je herroepingsrecht. 

Retourneren werkt zo

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jouw aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het boek fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of email) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping (klik hier), maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) zo snel mogelijk en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van jouw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen jou voor zulke terugbetalingen geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de producten hebben teruggekregen, of wanneer je hebt aangetoond dat je deze hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Je dient de producten zo snel mogelijk, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de producten terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Het is niet nodig om het product in originele verpakking terug te sturen. Gebruik wel een stevige verpakking. Post gericht aan een antwoordnummer hoef je niet te frankeren. Boeken.nl draagt zorg voor de verzendkosten. Een postzegel plakken of een verzendlabel kopen voor je pakket is dus niet nodig. Uiteraard kunt u de producten ook op eigen initiatief retourneren, dan zijn de kosten wel voor u.

Tip: stuur de meegeleverde pakbon mee. Dan weten wij bij welke bestelling het geretourneerde product hoort. Wij kunnen je dan sneller van dienst zijn.

Ons gratis retouradres

Boeken.nl
tav afdeling retouren
Antwoordnummer 43362
1020 WD Amsterdam

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de producten vast te stellen.


Als u gebruik maakt van ons antwoordnummer/retourlabel, houd er dan rekening mee dat het risico voor de terugzending bij u als consument blijft liggen. Mocht het product kwijtraken tijdens de retournering, dan is dit uw risico. Wij raden u daarom aan ​(bij hogere orderwaarde) uw verzending te verzekeren en een verzendbewijs te bewaren.

Let op: bij het bestellen van een digitaal leesproduct (ebook) ga je in het bestelproces, door het plaatsen van een vinkje, akkoord met directe levering van dit digitale leesproduct en verlies je het recht om de overeenkomst te herroepen zodra het downloaden of streamen van de digitale inhoud is begonnen.