Privacy-en Cookiebeleid

Beste bezoeker van Boeken.nl. Welkom op onze privacypagina. Wij begrijpen heel goed dat onze klanten zich voor hun aankoop willen informeren over hoe wij met persoonsgegevens omgaan. Het kan ook zijn dat u op een andere manier met ons in contact bent gekomen via bijvoorbeeld onze klantenservice en nieuwsgierig bent naar onze omgang met uw persoonlijke informatie.

 
Om uw bestelling te verwerken
Als u bij ons een cadeaukaart of boekt koopt hebben wij noodzakelijkerwijs een aantal persoonsgegevens nodig. Dit zijn u naam, (e-mail)adres en telefoonnummer. Dit is de minimale informatie die wij nodig hebben om uw bestelling goed te verwerken. Uw adres delen wij met onze partner PostNL en als u een (digitaal) boek bestelt met het Centraal Boekhuis. 


Klantenservice
Het kan zijn dat u onze klantenservice benadert met een vraag. De e-mails die u ons stuurt bewaren wij maximaal zes maanden. Centraal Boekhuis -de partij die uw leesproduct- levert bewaart uw gegevens 18 maanden.

Bewaartermijn
De informatie die bij uw bestelling hoort bewaren wij één jaar in onze webshop database. 

Veiligheid
Uw informatie beveiligen wij zowel digitaal als fysiek. Uw bestelling en contact met ons verloopt via een beveiligde verbinding. In de adresbalk van uw webbrowser kunt u het certificaat controleren. In samenwerking met onze hostingprovider en webbeheerder is het monitoren van de veiligheid van onze websites en uw gegevens een dagelijks onderdeel van de werkzaamheden. In geval van een datalek zullen wij alle daarvoor geëigende procedures volgen. Deze hebben wij vastgelegd in een intern veiligheidsprotocol.

 
Fraude
Wij gebruiken klantgegevens om fraude te onderzoeken. Helaas komt het voor dat men probeert leesproducten of cadeaukaarten te verwerven zonder hiervoor te betalen. Om herhaling te voorkomen slaan wij gegevens van fraudeurs op. Indien nodig delen wij deze informatie met de overheid en partnerwebsites.


Nieuwsbrief
Wij informeren u graag over nieuwe producten en stellen het op prijs als u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief. Uw e-mailadres wordt toegevoegd aan ons bestand. Voor onze mailings kunnen wij gebruik maken van de diensten van een marketingpartner die ons hiervoor software levert. Op basis van de Telecommunicatiewet mogen wij ook vroegere klanten informatie toesturen over het product. Als u dit niet op prijs stelt kunt u de uitschrijfknop aanklikken die onderaan elke infomail staat.


Cookies

Op onze website gebruiken wij functionele en analytische cookies. Cookies zijn kleine bestanden die op uw harde schijf worden opgeslagen en informatie bevatten over uw surfgedrag op onze pagina. Zonder deze cookies zou de website niet optimaal functioneren. Zo kunnen wij zien welke browser u gebruikt en de website optimaal weergeven. Ook voor het bijhouden van de producten in het winkelmandje plaatsen wij een functionele cookie. Verder gebruiken wij analytische cookies die het verkeer op onze website registreren. Hierdoor zien wij ook of u een terugkerende bezoeker bent. Op deze manier kunnen wij de website en onze service verbeteren. Wij verwachten ons cookiebeheercentrum op 25 mei 2018 online te hebben.


Recht op vergetelheid
U kunt altijd verzoeken om verwijdering of aanpassing van uw gegevens. Hier zullen wij in alle gevallen gehoor aan geven, tenzij een wettelijke regeling zich hier tegen verzet.


Mocht u specifieke vragen hebben over onze privacyregeling neem dan contact op met onze klantenservice en vraag naar de privacyfunctionaris.

Autoriteit Persoonsgegevens 

Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heeft u ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit pagina 3 van 4 Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Boeken.nl
Asterweg 20B2
1031HN Amsterdam
tel: 085 - 065 69 24
info@boeken.nl