Hier vindt u nieuws, verhalen en interviews over boeken

Nieuws

De Franse schrijfster van de alom bekende romanreeks Angelique is op 95 jarige leeftijd overleden aan een buikvliesontsteking. Dit is bekend gemaakt door haar dochter Nadine Goloubinoff. Anne Golon schreef de boeken over de Franse 17e eeuwse vrouw, Angelique, voor een groot deel samen met haar man Serge, wie in 1972 overleed.

Golon haar boeken werden in meer dan 40 landen uitgegeven en werden vertaald in 30 talen. Haar boeken zijn wereldwijd miljoenen keren verkocht. Er zijn in totaal 13 boeken verschenen over de jonge en knappe Angelique:

Lees verder

Nieuws

Herman Pleij is gekozen als essayist van de Maand van de Geschiedenis 2017. Hij, als emeritus hoogleraar, gaat het essay voor de 14de Maand van de geschiedenis schrijven, met als thema geluk.

Lees verder

Nieuws

Actrice Hanna Verboom en cabaretier Jochem Myjer mogen zich de eerste winnaars van de Hebban Awards voor Beste Luisterboeken van het Jaar noemen. Hoofdredacteur Sander Verheijen heeft dit bij de Perstribune van Omroep Max bekend gemaakt. Verboom is in de categorie “volwassenen” in de prijzen gevallen. Zij las het boek van Martyn van Beek, Tweede Kans, voor. In de categorie “Kind&Jeugd” won Jochem Myjer met zijn eigen boek. Hij won met het populaire kinderboek De Gorgels. Bij deze Awards waren er bijna 4000 stemmen binnengekomen.

Lees verder

Nieuws

De prijswinnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury zijn bekend gemaakt. Onder alle stemmers bleek dat De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen het populairst was in de categorie 6 t/m 9 jaar oud. Dit boek is geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton. De categorie 10 t/m 12 jaar is gewonnen door Rachel Renée Russel met haar boek Dagboek van een muts 10 – Puppy Love.

Lees verder

Nieuws

Frank Westerman is op zondag 11 juni 2017 twee keer op één dag in de prijzen gevallen. Hij won deze dag de twee prijzen met zijn boek Een woord een woord.

In de middag op de desbetreffende zondag mocht Frank Westertman de VPRO Bob den Uyl prijs in ontvangst nemen. Deze prijs werd hem uitgereikt door juryvoorzitter en VPRO directeur Lennart van der Meulen, bij Hortus in Amsterdam. Deze prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt, gaat naar de auteur van het beste Nederlandstalige reisboek van het afgelopen kalenderjaar.

Lees verder