Vierde editie Nacht van de Literatuur

Op zaterdag 22 september zal de vierde editie van de Nacht van de Literatuur plaatsvinden in Amersfoort. De organisatie geeft aan erg verheugd te zijn met de komst van Adriaan van Dis. Adriaan van Dis debuteerde in 1983 met het boek ‘Nathan Sid’. Zijn meest recente roman is ‘In het buitengebied’. Deze roman over de kwetsbaarheid van eenzaamheid kan als overkoepelend thema gezien worden, welke aanwezig zal zijn in al het werk van de schrijvers die aanwezig zijn tijdens de Nacht van de Literatuur.

Murat Isik aanwezig bij Nacht van de Literatuur

De winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2018, Murat Isik, zal aanwezig zijn tijdens de Nacht van de Literatuur en zal worden geïnterviewd. Ook schrijver en columnist Özcan Akyol zal geïnterviewd worden. Tim den Besten (programmamaker en columnist) en Tjitske Jansen (dichter en columniste) zullen optreden tijdens de Nacht. Hiernaast zijn ook Elke Geurts, Henk van Straten en Eva Hoeke, allen schrijvers en columnisten, te vinden op een van de locaties tijdens de Nacht van de Literatuur.

Podia op loopafstand

De podia tijdens de Nacht van de Literatuur zijn in Amersfoort zó ingedeeld, dat vrijwel alle podia op loopafstand zijn. Zo kunnen bezoekers gemakkelijk van het ene podium naar het andere podium. De optredens zullen vrij toegankelijk zijn, en de bezoekers kunnen zelf bepalen wat ze na afloop betalen. Aan het eind van de avond komt iedereen bijeen tijdens het slotfeest in KAdEcafé aan het Eemplein.