Anne Giesen winnaar Write Now! 2018

De 19-jarige Anne Giesen uit Limburg mag zich de winnaar van de Write Now! 2018 noemen en de gewonnen prijs is niet mis. De gelukkige winnaar wint namelijk een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie, een publicatie in De Morgen, deelname aan het Das Mag Zomerkamp en mag een optreden op het Geen Daden Maar Woorden Festival in Tilt. Juryvoorzitter Kyrian Esser maakte dit op zondag 24 bekend tijdens de finale in het UBIK in Rotterdam.

Write Now! 2018

Voor de editie van Write Now! 2018 hebben bijna 900 jongeren uit Nederland en Vlaanderen een tekst ingestuurd. In april en mei vonden er tien regionale voorronden plaats. Hier werden uiteindelijk 15 finalisten uit uitgekozen, die drie weken de tijd kregen om een nieuwe tekst voor de finale te schrijven.

Dit jaar bestond de finalejury uit Kyrian Esser (juryvoorzitter, winnaar Write Now! 2017), Charlotte van den Broeck (dichter), Erik Brus (auteur en journalist), Marnix Verplancke (recensent voor o.a. De Morgen en Trouw) en Janneke Siebelink (hoofdredacteur Boeken Bol.com). Zij waren het unaniem met elkaar eens dat Anne Giesen de beoogde winnares moest zijn.

De jury prees Anne Giesen haar verhaal ‘Regendagen’, waarin zij ‘een overtuigend universum (schetst) waarin de emotie nooit wordt uitgemolken, maar tussen de regels zit. Onnadrukkelijk, en tegelijk onontkoombaar.

Tweede en derde prijs

Het verhaal ‘Wegens omstandigheden tijdelijk gesloten’ van Marie Borremans won de tweede prijs. Het verhaal was ‘stijlvast en goed geschreven’ en getuige volgens de jury van groot talent. Marie Borremans mag zich gelukkig prijzen met haar gewonnen iPad, welke mede mogelijk is gemaakt door De Morgen. De derde prijs van Write Now! 2018 is naar Marjolijn van de Gender gegaan voor haar verhaal ‘Marmer’. Zij kreeg een boekenpakket, ter beschikking gesteld door Lees.bol.com. Naast deze prijzen ontvangen de tweede en de derde plek een coaching gesprek met redacteur Bertram Mourits en een studiedag bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven.