Als je leest over gezonde voeding komen noten, bessen, chocolade, vis(olie) en groene thee bijna altijd naar voren als dé voeding bij uitstek om het hoofd gezond te houden. Maar zijn het echt de miraculeuze brain foods? En klopt het dat onze vertering invloed heeft op onze gemoedstoestand en mentale angst kan veroorzaken?
In Focusfood. Voedingsgids voor het verbeteren van je mentale en lichamelijke welzijn neemt Christine Tobback je mee in het breinverhaal en legt ze haarfijn uit welke ingrijpende effecten bepaalde voedingsmiddelen op je leven en welzijn kunnen hebben. Je hele lichaam wordt aangestuurd door je hersenen, maar tegelijk sturen je organen ook je gemoedstoestand. Problemen zoals burn-out, depressie en AD(H)D kunnen hun oorsprong vinden in een slechte vertering en voedselovergevoeligheden. Christine leert je in Focusfood hoe de vork in de steel zit en op welke manier je je eetpatroon kunt aanpassen zodat de mist in je hoofd optrekt.