Succesvolle editie Bookstore Day

De tweede editie van de Nederlandse variant van Bookstore Day heeft plaatsgevonden. De initiatiefnemers Yael Vinckx en boekhandel Libris zijn meer dan tevreden over de tweede editie van de Nederlandse Bookstore day. De initiatiefnemers hadden ongeveer twee jaar geleden een oriënterend gesprek over hun plannen voor een Nederlandse variant op de Bookstore Day. Hierbij schetsten zij als doelstelling dat er op de dag zelf 20% meer aanloop naar de fysieke boekhandel zou moeten zijn en dat er minimaal 200 deelnemende boekhandels zouden zijn.

Tweede editie Bookstore Day

Bij de tweede editie van de Bookstore Day is het aantal bezoekers op het gebied van de gestelde doelstelling al ruimschoots gehaald. Hiernaast is met een groei van 140 naar 183 deelnemende boekhandels de tweede doelstelling ook binnen handbereik. Op zaterdag 14 april bezochten meer dan 100.000 lezers één of meer activiteiten van de Bookstore Day. Hiermee is, volgens de initiatiefnemers, aangetoond dat de boekhandel leeft en dat deze literaire dag leeft onder de boekhandels in Nederland. Wanneer Bookstore Day 2019 zal plaatsvinden wordt in mei van dit jaar bekend gemaakt.

Bestseller op Bookstore Day

Eén van de bestsellers op Bookstore Day was de nieuwe Nicci French: ‘De dag van de doden’. Het Britse schrijversechtpaar promootte het laatste deel van de Frieda Klein-serie met een kleine boekhandelstournee. Boekhandels De Koperen Tuin en Het Paard van Troje uit Goes bundelden hun krachten tijdens deze dag. Zij ontvingen het schrijversduo in de oude trouwzaal van het stadhuis in Goes. Volgens Nicci French was dit de mooiste locatie waar ze ooit gesigneerd hadden. Anthoni Fierloos van het Paard van Troje benadrukte de goede samenwerking tussen de beide boekhandels uit Goes. “Zeker op Bookstore Day merk je dat de lokale klanten de samenwerking waarderen. Zij hoeven niet te kiezen en willen ook niet kiezen. Wat ze wel willen is dat beide boekhandels voor Goes behouden blijven.”

Klik hier om met Boeken.nl in contact te komen.