Hier vindt u nieuws, verhalen en interviews over boeken

Blog

“De man die zijn schaduw zocht” is het nieuwste en 5e boek uit de millenniumreeks. Het boek is wederom geschreven door David Lagercrantz (1962). In het boek vertelt David Lagercrantz een razend spannend verhaal over het misbruik van autoriteiten, eremoord en de schaduwen uit Lisbeths jeugd die haar nog steeds achtervolgen.

Lees verder

Blog

Op donderdag 27 oktober 2017 verscheen het tweede boek van Astrid Holleeder. In de voorgaande bestseller, Judas, beschreef Astrid Holleeder hoe zin in 2013 getuigde tegen haar broer Willem. Dit deed zij samen met haar zus en vriendin. Aangezien haar boek Judas een groot succes was is iedereen erg benieuwd naar haar nieuwe boek Dagboek van een Getuige.

Lees verder

Blog

‘Oorsprong’ is het nieuwste boek van Dan Brown. In dit boek speelt professor Robert Langdon opnieuw de hoofdrol. Deze keer speelt het verhaal zich helemaal af in Spanje. Vooral in Madrid, Barcelona, Sevilla en Bilbao. In deze Spaanse steden belandt Langdon op het kruispunt van twee vragen die de mensheid al eeuwenlang bezighoudt: Waar komen wij vandaan? En waar gaan wij naartoe?

Lees verder

Blog

Bij uitgeverij LetterRijn is op 21 oktober 2017 het nieuwste boek van Pjotr Vreeswijk verschenen. Het boek Dwaalspoor is de tweede actiethriller van Pjotr. Ook in dit boek bekleedt Alex de Klerck de hoofdrol. Pjotr Vreeswijk is in het dagelijkse leven werkzaam als politieman bij de eenheid Den Haag. Pjotr houdt van verre reizen en heeft veel ervaring opgedaan als politie agent. Hiernaast heeft hij een geweldig talent voor schrijven. Dit heeft geresulteerd tot de totstandkoming van zijn spannende boeken.

Lees verder

Blog

Te waar om mooi te zijn is geschreven door de pas 19-jarige Roxanne Wellens en is meteen een opvallend debuut. Roxanne Wellens schrijft vanuit haar eigen ervaringen. Twee van haar grootouders hebben namelijk zelfmoord gepleegd. In dit Young Adult boek speelt Othello de hoofdrol. Nadat zijn zus Minthe onlangs zelfmoord gepleegd heeft, vindt Othello troost in het lezen van de lievelingsboeken van Minthe. Hij hoopt hier ook antwoorden te vinden. Minthe heeft zelfmoord gepleegd in de Zwitserse psychiatrische inrichting waar zij zat.

Lees verder

Blog

De Franse schrijfster van de alom bekende romanreeks Angelique is op 95 jarige leeftijd overleden aan een buikvliesontsteking. Dit is bekend gemaakt door haar dochter Nadine Goloubinoff. Anne Golon schreef de boeken over de Franse 17e eeuwse vrouw, Angelique, voor een groot deel samen met haar man Serge, wie in 1972 overleed.

Golon haar boeken werden in meer dan 40 landen uitgegeven en werden vertaald in 30 talen. Haar boeken zijn wereldwijd miljoenen keren verkocht. Er zijn in totaal 13 boeken verschenen over de jonge en knappe Angelique:

Lees verder

Blog

Er is goed nieuws voor fans van de boeken van Harry Potter. Zojuist heeft Uitgeverij Bloomsbury aangekondigd dat er twee nieuwe Harry Potterboeken zullen komen. Deze zullen, naar verwachting, in oktober uitgebracht worden. De twee nieuwe boeken komen er vanwege de 20e verjaardag van het allereerste boek uit de veelbelovende reeks. Hiernaast zal er, ter ere van de 20e verjaardag, een tentoonstelling in de British Library in London geopend worden. Hier wordt de bezoeker meegenomen in de magische wereld uit de Harry Potter boeken.

Lees verder

Blog

Jarenlang lag het Manuscript te vergaan in een opslag bij het Letterkundig Museum. Het boek van Marten Toonder, Tim MC Nab zoekt kopij, komt ui 1937 en is dus al 80 jaar oud! De kleinzoon van Marten Toonder, Irwin M. Toonder, kreeg op 10 juni 2017 het eerste exemplaar officieel overhandigd. De kleinzoon van Marten Toonder kreeg dit boek bij Boekhandel van Rossum in Amsterdam overhandigd.

Lees verder